رييسجمهور در پيامي به سومين كنگرهي بينالمللي عرس بيدل دهلوي اظهار كرد: هنوز ما جداافتادگان روزگار عسرت و غربت به ميانجيگري نام درخشان حافظها و بيدلها، اصل و وصل خود را بازمييابيم و به دلالت آثار آن مناديان خرد و فرزانگي، مشق يگانگي ميكنيم.
بسم الله الرحمن الرحيم
مبارك است به نام تو ابتداي كلام
خدا انسانها را خلق نكرد كه در جنگ، ستم، فقر و فلاكت و ذلت و غفلت زندگي كنند. خدا انسانها را خلق نكرد تا در تفرقه، چنددستگي و كينهتوزي به سر ببرند. خدا انسانها را آفريد تا در جامعهاي لبريز از نيكي و درستي و دوستي و عدالت، زندگي و بر اساس آن محيطي انساني و مهرورزانه ايجاد نمايند. آنچه انسان را از ارزش و مقام حقيقياش دور كرده و جايگاه رفيعش را تنزل ميدهد، دوري او از سرچشمههاي معنا و حكمت است.
حكيمان و دانايان، حقيقت هستي را معنايي ميدانند كه وجود انسان به خاطر تحقق آن تعين يافته است. هم ايشان در نسبت با كثرت فرهنگها و ديدگاهها، معنا را فصلالخطاب و عنصر وحدت هستي ميدانند. ظهور اين معنا در اكثر فرهنگها لباس شعر به خود ميپوشد. دوام و بقا و شور و شكوه و شكفتگي زبانها در گرو شعر است و شاعران فرشتگان نگهبان زبان و شعور و مرزبانان وطن معنوي و فرهنگي ملتها هستند.
زبان مبارك و متعالي فارسي، كه در طول قرنها به عنوان زبان دوم جهان اسلام و زبان حسن و حكمت و انديشه درخشيده است، آيينه خانهي تأملات موحدانهي والاترين حكيمان جهان است.
رودكي سمرقندي، كسايي مروزي، شهيد بلخي، فردوسي توسي، نظامي گنجوي، خاقاني شرواني، سنايي غزنوي، عطار و خيام نيشابوري، جمال و كمال اصفهاني، خواجه عبدالله انصاري هروي، سعدي و حافظ شيرازي، صائب تبريزي، اميرخسرو و بيدل دهلوي، شماري از سرآمدان و شهسوارانند كه با سلوك و سخن خود، خانهي هستي فارسيزبانان را صيانت كردهاند؛ سخنوراني كه از بالكان تا زنگبار، و از بينالنهرين تا ماوراء النهر، از خليج فارس تا بنگال، قافلهسالاران قند فارسي و نگهبانان دژ ايمان و امان ما بودند. به طرفهكاري آن انديشهورزان و حكيمان، كه تلاميذ الرحمن بودند و مويد به تاييد روح قدسي، هنوز از گوشه گوشهي اين وطن به ظاهر پراكنده، بوي بيگانگي نميشنويم. هنوز ما جداافتادگان روزگار عسرت و غربت به ميانجيگري نام درخشان حافظها و بيدلها، اصل و وصل خود را بازمي یابيم و به دلالت آثار آن مناديان خرد و فرزانگي، مشق يگانگي ميكنيم. آگاهي و التزام به آن سابقهي پيشين، سند همخوني و همخواني تقديري و تاريخي ماست.
مبارك باد نام بيدل و انديشه و حكمت متبلور در آثار او كه بهانهي همراهي و همدلي ماست.
ابوالمعاني عبدالقادر بيدل را ميستاييم كه شاعر حقيقت و عدالت است و منادي رهايي بشر از بندهاي غفلت و عسرت؛ شاعري بزرگ كه مضمون محوري و كانوني قول و غزلش توحيد و تعالي شأن انسان و دعوت به فطرت و فضيلت است.
برگزاري كنگرهي بينالمللي عرس بيدل فرصتي فراهم كرده است تا جملهي فارسيزبانان پراكنده در كشورهاي مختلف و علاقهمندان و خادمان فكر و فرهنگ فارسي، به بازشناسي و معرفي ميراث مشترك خود همت گمارند و كيميايي براي نجات بشر امروز از سرگشتگي و گمراهي بجويند.
همچنين اطلاع يافتهام كه به عنايت حق، همزمان با برپايي سومين عرس، مجمع موسسان بنياد بينالمللي بيدل، با مشاركت استادان و پژوهشگران زبان و ادب فارسي، از كشورهاي مختلف تشكيل ميشود.
اميدوارم اين تاسيس مبارك به عنوان نماد و نشانهاي از وحدت و همراهي وارثان فكر و فرهنگ فارسي، ثمرات و بركات سزاواري براي زمرهي اهل زبان و عموم جويندگان معرفت و حكمت، در بر داشته باشد.
در خاتمه خرسندي و سپاس خود را به برگزاركنندگان و ميهمانان فرهيخته اين مجلس معنوي اعلام ميدارم و اميدوارم تفكر و آثار حقيقت مآل ارجمنداني همچون بيدل به همت دوستداران و وارثان حقيقي آثار او در اطراف و اقطار جهان امروز منتشر شود.
والسلام عليكم و بركاته
دكتر محمود احمدينژاد
رييس جمهوري اسلامي ايران