دکتر هادی سعیدی کیاسری در افتتاحیه چهارمین کنگره بین المللی عرس بیدل ضمن خیر مقدم به مهمانان اظهار داشت :
ما به احترام یک سخنور بزرگ اینجا جمع شده ایم که شاید بزرگترین شاعری باشد که انسان را شرح و تفسیر نموده است و برای پرسش های بزرگ و سهمگین انسان پاسخ های سزاوار پیدا کرده است .
وی با تاکید بر اینکه بیدل دهلوی شاعر بزرگ انسان و دغدغه های انسان در مواجه با هستی است شعری از بیدل دهلوی را نیز اجرا کرد .
هادی سعیدی کیاسری در سخنان خود با اشاره بر عرس های پیشین خاطرنشان کرد : ما در عرس های گذشته آرزو داشتیم چنین جریانی اتفاق بیفتد . جناب استاد معلم یکی از اولین شخصیت هایی هستند که در اشعار فارسی از اشعار بیدل یاد کردند و بیدل را به جامعه ادبی ما معرفی نمودند .
وی افزود : از آن روزگار که کمتر کسی بیدل را در ایران می شناخت تا به امروز که تقریبا کمتر کسی از طبقه عوام و اصناف مختلف در ایران داریم که با این نام آشنا نباشند راه زیادی را رفته ایم و از اولین عرس بیدل تا چهارمین عرس هم بسیار شکفتگی و پیشرفت داشته ایم .
در چهارمین مجلس ما استادانی از کشورهای مختلف را دعوت کرده ایم . از 20 کشور نخبگان و سرآمدان و سروران ما حضور دارند کسانی که یا مستقیم در حوزه بیدل شناسی کار کرده اند یا در خدمت به زبان و ادبیات فارسی سالها عمرشان را گذاشته اند . به هر حال میراث سخن فارسی از بنگال تا زنگبار گسترده است و این میراث سرمایه ی مشترک همه ماست و تجلی گاه خاطره ازلی و تاریخی ما و در بر دارنده معارفی است که نسل به نسل به ما انتقال پیدا کرده است . این میراث دریغ است که مغفول بماند هر چقدر از اینگونه مجالس بیشتر باشد برای اینکه استادانی که خدمت می کنند به میراث فارسی که میراث بشری است و میراث عمومی بشر است هر چقدر مجالس بیشتر باشد و ما بیشتر به هم برسیم و همدیگر را بیابیم و هم افزایی و همکاری بیشتری داشته باشیم و بتوانیم برنامه های روشن تری را برای آینده بریزیم . برای اینکه این معارف و حکمت هایی که در زبان فارسی متجلی شده و سهم این زبان بوده است شاید هیچ زبانی به استثناء زبان وحی این تقدیر رو نداشته است که در طول تاریخ این حجم از حکمت و معرفت را در خود تجلی کند .
مدیر عامل بنیاد بیدل دهلوی تاکید کرد : ما وارثان زبان فارسی هستیم و مکلف هستیم این میراث را به جهانیان معرفی کنیم . دریغا که در سرزمین های مختلفی میراث پراکنده باشد و کمتر شناخته شده باشد . خوشبختانه هستند استادان بزرگی مانند شریف حسین قاسمی، استاد افتخار حسین عارف، استاد عارف نوشاهی، استاد سرور مولایی و دیگر استادان بزرگی که در این مجلس هم حضور دارند و سالهاست در این حوزه کار کرده اند. این بزرگان میدانند که در همین سرزمینهایی که آشناست زبان فارسی برای آنها تا همین چند وقت پیش کمتر کسی سراغ نسخه های خطی و دست نوشت آثار بیدل می رفت یعنی شما میبینید یک شخصیت تحسین برانگیز مانند پرفسور نبی هادی که روحش شاد باد و این مجلس همواره از وی یاد کرده است . یک چنین شخصیتی شما اگر می بینید کار می کند و زحمت می کشد براساس نسخه ای که سالها پیش به هرکیفیتی تصحیح شده کار می کند. در کنار دستش نسخه هایی هست که حاشیه خط بیدل دارد ولی رجوع نمی کند این نشان دهنده سلیقه قالب بر مجموعه است و مجموعه فعالیت های دانشجویی و دانشگاهی در حالیکه الان وضعیت اینگونه نیست و بسیاری از استادان جوان حتی در دانشگاه های دیگر کشورها مانند هند بنیاد زبان فارسی را اخیرا تاسیس کرده اند و دهها و صدها پژوهشگر جوان مشغول به کار هستند و بخش عمده کار ایشان معرفی این میراث است . فهرست نگاری طبقه بندی نسخه شناسی تصحیح در کنارش آشنایی با ادبیات معاصر فارسی میراثی که در افغانستان هست. شاعرانی داریم در هند پاکستان در کشورهایی که بهرحال زبان فارسی آنجا زبان ذوق نبود اما امروز در میان ما شاعرانی هستند از هند و پاکستان که امروز طعنه می زنند به شاعران جوان ما . وی در پایان سخنانش گفت ما برای اولین بار در این کنگره کارگاه نسخه پژوهی را با حضور شخصیت برازنده ای مانند استاد عارف نوشاهی برگزار می کنیم . جناب پرفسور غلام السیدین یکی از شخصیت های مطرح هستند در شناخت هنر فارسی و میراث هنر ایرانی در هند که ایشان هم کتیبه ها و سکه های ضرب فارسی را نیز برگزار خواهد نمود که امیداریم جوانان و متخصصین ما از این کارگاه ها استفاده ببرند .
بنیاد بیدل دهلوی از زمانی که آغاز به کار کرده است افتخار می کند که توانسته است در این فرصت کوتاه چهارمین عرس را بعنوان پیشینه فعالیتش برگزار نماید .